logo

Jouw carrière

Welkom bij onze werken bij pagina! Als koploper binnen de vegetarische en veganistische markt, spelen wij een belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen. Onze producten vinden hun weg naar de keukens van miljoenen huishoudens en we zijn er trots op dat we bijdragen aan gezonde en smakelijke voeding. Bij ons vind je een dynamische en innovatieve werkomgeving waarin we voortdurend streven naar de hoogste kwaliteit, smaaksensatie en voedselveiligheid. We zijn op zoek naar getalenteerde en gemotiveerde mensen die samen met ons willen werken aan de ontwikkeling en productie van de voedingsmiddelen van de toekomst. Ben jij klaar om deel uit te maken van ons team? Solliciteer dan nu en ontdek wat wij jou te bieden hebben!

Collega’s aan het woord

Ik ben begonnen bij Dalco als R&D Manager en daar zit ook mijn achtergrond. Ik heb gestudeerd aan de HAS in Den Bosch, voedingsmiddelentechnologie, en daarna in Wageningen aan de WUR, food technology. In mijn werk hiervoor heb ik ook altijd ervaring op gedaan in R&D. Zo heb ik gewerkt als product ontwikkelaar voor verschillende merken en uiteindelijk ben ik in 2017 naar Dalco gekomen als R&D manager.

Het leuke is dat toen ik bij R&D ben begonnen ik heel veel in de fabriek te vinden was, en had ik eigenlijk met iedere afdeling te maken: expeditie, planning bijvoorbeeld. Ik denk dat dit in mijn huidige functie in zijn voordeel werkt, omdat ik meerdere processen in het bedrijf ken waardoor het soms ook makkelijk schakelen is tussen verschillende afdelingen.Op een gegeven moment werd ik was ook lid van het MT. Toen merkten we dat de technische kennis bij het commerciële team mistte bij het opstarten van projecten. Dus toen hebben we in overleg gevraagd of ik de functie in het commerciële team wilde bekleden als technical sales manager.
Als je iets gedaan wil hebben dan moet het vaak bij andere bedrijven eerste de hele organisatie door voordat het uitgevoerd kan worden en bij Dalco is het tegenovergestelde. Dalco is een organisatie die informeel met korte lijntjes handelt. Je merkt dat de sfeer heel relaxed is en dat iedereen gelijk is. Dus dat was voor mij een hele grote overgang maar ook een hele leuke. Lekker brabants, lekker gezellig, lekker direct en hard werken.

Elke dag heb je bijna een nieuw project, je weet van tevoren nog niet hoe je dag eruit ziet en wat je te wachten staat. Er komt altijd wel iets nieuws, een nieuwe test of aanvraag, of een nieuw product of brainstorm. De afwisseling en de flexibiliteit die je hier moet hebben, dat maakt mijn baan ook leuk. En een groot voordeel van Dalco is dat ik heel veel mag proeven, haha!

Toen ik hier kwam solliciteren en het was een kleinere fabriek dan ik gewend was. Hierdoor voelde het gelijk gemoedelijk aan, iedereen kende elkaar en was ook aardig tegen elkaar. Dat gaf mij een super goede eerste indruk.

Nu werk ik binnen Dalco als 1e operator op de mengerij. Met de mengerij zorgen wij ervoor dat het deeg voor de bakkerij gemaakt wordt, door zoals de naam al doet vermoeden, de producten met elkaar te mengen. Binnen mijn functie stuur ik productiemedewerkers en operators aan en zorg ik ervoor dat de lijn goed blijft draaien. Dat betekent dat er heel veel in de gaten gehouden moet worden. Zo moet je goed gefocust blijven en ook zorgen dat collega’s dat ook zijn. Daarbij hoort dus goede coördinatie.

We hebben veel met de afdelingen bakkerij en logistiek te maken. Met de bakkerij moeten we heel goed communiceren, omdat wij het deeg aan hen leveren en logistiek zet alle benodigde materialen voor ons klaar. Ook hebben we wel contact met R&D, vooral voor vragen over recepturen van bepaalde producten.

Iedere dag is een nieuwe uitdaging om te zorgen dat alles goed loopt. Voordat ik een werkdag begin heb ik al een planning in mijn hoofd. Ook heb ik dan van tevoren al nagedacht over wat als het niet zo gaat lopen.
Daarom is elke dag anders. Dat geeft voor mij plezier om naar mijn werk te gaan. De afwisseling in mijn werk vind ik heel belangrijk. Soms sta je aan de grote menger, soms de kleine menger, dan weeg je weer een keer de kruiden af, of je staat bij de cutter. Daarnaast doen we het werk op de afdeling echt samen met elkaar, we zijn echt een team en lossen altijd alle problemen samen op. Ook is het leuk om de productiemedewerkers nieuwe dingen te leren. Vooral als ze het dan ook echt oppakken en je ze helemaal ziet opbloeien. Ook al zijn het verschillende afdelingen, het voelt wel als één hechte club.

Toen ik ging solliciteren op mijn huidige baan las ik ook dat er binnen Dalco een informele sfeer heerste. Dat is echt iets voor mij. Het bedrijf waar ik zat was ook iets kleiner, dus leek de stap naar een wat groter bedrijf mij wel interessant.

Mijn functie is planning/voorraadbeheer. Ik zorg ervoor dat de grondstoffen voor de geplande producties op tijd binnen zijn. Bij sommige grondstoffen gaat dit om precieze hoeveelheden, andere grondstoffen kunnen ruim binnen komen. Kortom ik zorg ervoor dat producties op tijd door kunnen gaan. Stel dat een productie wordt vervroegd of verzet, dan houd ik ook rekening met de grondstoffen.

Houdbaarheid van grondstoffen is hierin erg belangrijk. Als een grondstof later binnen komt, dan bellen ze of het wel haalbaar is voor Dalco. Dan check ik met het systeem of dat nog op tijd is, en als het heel kort op de productie is dan bel ik vaak met de mengerij of dat voor hen nog wel op tijd is. Als dit dan bijvoorbeeld niet haalbaar is schakel ik vervolgens weer met de leverancier. Als het uiteindelijk dan toch allemaal geregeld is, dan is dat wel een leuk gevoel.
Soms wordt een productie op het laatste moment ingepland. Dan moet je niet alleen de inkoopfactuur versturen maar ook kort op de bal zitten en bellen met de leverancier of zij het product wellicht eerder kunnen leveren, omdat ze normaal gesproken langer de tijd hebben. Als het dan toch op tijd binnen is, dan ben ik er wel trots op dat deze uitdaging gelukt is.

Het is echt afwisselend werk. Soms kun je een rustige dag gepland hebben, maar dan krijg je een paar telefoontjes en is het toch gelijk druk. Mijn werkzaamheden zijn daarbij ook onvoorspelbaar, waarbij je soms een hele dag kan vullen met kleine zaken die tussendoor komen die eigenlijk helemaal niet op de planning stonden voor die dag. Ook het schakelen met verschillende afdelingen is wel een leuk onderdeel van mijn functie. Een ander pluspunt van Dalco is dat ik altijd op ieder moment bij mijn collega’s terecht kan met vragen en zij zijn dan ook echt open en behulpzaam.

Sollicitatieprocedure

1. Solliciteren

Via het sollicitatieformulier kan jij ons jouw sollicitatie doorsturen

2. Terugkoppeling

je krijgt zo snel mogelijk een terugkoppeling van je sollicitatie via de mail

3. Eerste sollicitatiegesprek op kantoor

dit eerste gesprek staat in het teken om elkaar te eren kennen en elkaars vragen te beantwoorden. Wij zijn enorm benieuwd wie jij bent!

4. Tweede sollicitatiegesprek en rondleiding

afhankelijk van hoe het eerste gesprek is verlopen, ga je op een tweede gesprek. Aan het einde van dit gesprek geven we jou een rondleiding. Wel zo leuk om te zien waar je komt te werken!

5. Voorstel

Wanneer beide kanten enthousiast genoeg zijn, den wij een voorstel via de mail. Mocht er een wens zijn voor een arbeidsvoorwaardengesprek, dan plannen we deze in.

6. Contract

Tijd om het contract te tekenen! Voor dit feestelijke moment plannen wij een tekenafspraak in op kantoor. Hier zal je worden ontvangen door bekende gezichten die je tijdens je gesprekken hebt gezien.

7. Eerste werkdag

Eindelijk is de dag aangebroken! Vanaf jouw eerste werkdag zal je een onboardingstraject doorlopen bij Dalco. Daardoor zal jij een vliegende start maken!